Seo Kurallarına Uygun Web Tasarımı Nasıl Yapılır
  1. Anasayfa
  2. Seo

Seo Kurallarına Uygun Web Tasarımı Nasıl Yapılır

2

Çoğu internet kullanıcısı web tasarımı ile seo’ yu birbirinden farklı konular olarak görse de aslında her iki konu birbiriyle ilişkili ve birbirini tamamlayan konulardır. Web tasarımlarında seo uygulamalarının amacı sitenize daha fazla sayıda ziyaretçi çekmek ve arama motorları sıralamalarında üst sıralara tırmanmaktır. Bunu başarabilmek için yapılması gereken en basit yöntem web sitenizi arama motorlarına kaydettirmek ve seo kurallarına mümkün olabildiğince uymaktır.

Seo kurallarına uyulmadan yapılan web tasarımlar arama motorlarının gözünde hiçbir anlam ifade etmeyen çalışmalar olmaktadır.  Bu nedenle bir web tasarımı yapılırken seo çalışmalarına da aynı anda başlamak önemlidir.

Web tasarımlarınızın arama motorları tarafından fark edilir olmasının en önemli kurallarından bir tanesi de site kaynağınızı arama motorlarının okuyabiliyor olmasıdır. Ancak okunabilir bir kaynak kodu olan sitelere arama motorları bir puan değeri verebilmektedir. Bu ilk okumadan sonra arama motorları site ziyaretçi trafiği, ziyaretçilerin sayfanızda kalma süresi, almış olduğunuz Backlink lere bakarak sıralamanızı belirlerler.

 

Seo Uyumlu Bir Web Sitesi Nasıl Olmalı

Mobil Uyumlu Web Tasarımları

Google arama motorunun en son yapmış olduğu algoritma güncellemelerinden sonra artık web sitelerinin mobil uyumlu şekilde tasarlanması eskisinden çok daha önemli bir konu haline geldi. Bu yeni algoritma düzenlemesine göre web sitenize mobil olarak girilip girilmediğine bakılarak site sıralamaları yeniden düzenlenmeye başlanmıştır. Bu durumda mobil uyumlu web tasarımı olan siteler diğer sitelere göre sıralama alma konusunda daha şanslı konuma geldiler.

Alan Adının Önemi

Ziyaretçilerinizin akıllarında kolayca yer edebilecek, anahtar kelimelerin kullanıldığı, mümkünse com uzantılı alan adı seçmek sitenize seo açısından artı puan kazandırır.

HTML Etiketlerinin Kullanımı

Web sitenizin ara yüzünü kodlarken HTML5 olarak kodlanmalı ve kurallara azami ölçülerde riayet edilmelidir. Kaynak kodlarınızın net bir şekilde okunabilmesi sitenizde yer alan içeriklerinizin arama motorları tarafından fark edilmesini sağlayacaktır.

Bu konuda uzman desteği almak isterseniz http://www.seokriter.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Site içi optimizasyon, responsive (mobil uyumlu) web sitesi, özgün içerik desteği ile web sitenizi en uygun fiyatlarla anahtar teslim yaptırabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
Blogger SEO

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Her ne kadar tüm maddeleri yerine getirsekde %100 olmuyor site içi seo. Daha etkili ve kolay olsun diye wordpress kullandım her şeyi de kuralına uygun yaptım ama bazı sitelerde yine de seo skoru max. 80 puan çıkıyor. özellikle js ve css birleştirmede başarılı olamadım. Faydalı bilgiler için teşekkürler.

  2. Html tasarımların google açısından olumlu bir yararını açıkçası ben göremedim . Yada bizim temamizi yapan arkadaş yanlış birşeyler yaptı sanırım :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir