1. Anasayfa
  2. Bilişim

CloudFlare Nedir ve Nasıl Kullanılır ?


8

“Cloud Flare Nedir ?” Sorusuna aslında  en kısa yanıtı ;Web performansını artıran ve web sitesinin guvenliğini sağlayan bir hizmet olarak verebiliriz.

Tarihine gelince 2009 yılında  Matthew Prince,Lee Holloway, ve  Michelle Zatlyn  tarafından  Honey Pot adlı proje geliştirilmeye başlanmış  projenin amacını biraz açarsak  iframe içerisinde çalışan web uygulamalarının sunucu tarafını güçlendirip insanlara ve uygulama sahiplerine hızlı ve güvenli bir etkileşim sağlamak.

Hacker grupları tarafından 2014 yılında  saniyede 400 Gbit lik bir sadırıyı savurabilen sistem dünyaya kendini kanıtladı, artık dünyanın en büyük web siteleri ve şirketleri sunucu güvenliği ve cache sistemlerini CloudFlare ile sağlıyor.

CloudFlare güvenlik ve performans hizmeti (cache) yanında bir çok özellik ve uygulama hizmetide sağlıyor, bunlardan bazıları herkesin bildiği google analiz,google web tools,ve resimdekiler.Benin en sevdiğim özellik size filexible ssl hizmeti sunması bu hizmeti de Comoda SSL tarafından ücretsiz sağlıyor.

cloudflare-apps
Cloud Flare Uygulamarı

 

Geçelim Kuruluma

Öncelikle https://cloudflare.com/  web sitesine giriş bir hesap oluşturuyorsunuz.

Hesab oluşturduktan sonra ve giriş yaptıktan sonra yönetim paneliniz karşınza gelecek  Add Website butonu ve web sitenizin adresini girebileceğiniz input karşınızda size sadece web site adresinizi girmek ve add website butonuna tıklamak kalıyor.

cloudflare-add-web-site

Add website dedikten sonra cloudflare sizin we siteniz ile ilgili  sunucu kayıtlarını size döküyor ve istediğiniz A , CNAME gibi dns özellikleri ekleyip değiştirmenize izin veriyor.

Geriye sadece cloudflare tarafından size verilen nameserver adreslerini cpanel veya domain yönetim panelinizde ns1 ve ns2 adresi olarak girmek kalıyor.

Bu işlemi de tanımladıktan sonra artık cloudflare’ın hizmetlerinde ücretsiz yararlanabiliyorsunuz.

cloudflaresettings

Resimde de görüldüğü gibi cloudflare size web sitenizle ilgili ayaları yapabileceğiniz hızlı ve mobil uyumlu bir panel sağlıyor bütün ayarları bu panel üzerinden anlık yapabiliyorsunuz.

Cloudflare hakkında daha detaylı yazılarımızı ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağız. Bizi takip etmeye devam edin.

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (8)

  1. 19 Ağustos 2015

    Ben Sitem İçin Kullanıyorum gerçekten hem siteyi hızlandırıyor hem güvenlik altına alıyor ücretisizi kullanıyorum ücretlisi daha iyi aslında

  2. 20 Ağustos 2015

    Bende geçmeyi düşünüyorum bu sisteme.Öneriyormusunuz?

  3. Ücretsiz sürümünde CDN hizmetinden faydalanılamıyor sanırım. Aylık 20 dolarlık paketinde, farklı lokasyonlardan gösterim sunuluyor mu? Paylaşım için teşekkürler.

  4. 4 Ekim 2015

    Web sitelerim için kullanıyorum kesinlikle her sitede olmalı Saldııdan bu seviyede koruması ve ücretsiz olması büyük bir hizmet ayrıca site açılış hızını arttırıyor dosyaları sıkıştırıp Site Trafiğini Düşürüyor ve dünyanın en yoğun bölgelerinde CDN merkezleri var buda siteleri kat kat hızlandırıyor ücretli paketlerinden farkı yok resmen.

  5. 7 Ekim 2015

    gerçekten başarılı bir site olmuş elinize sağlık bilmediğim bi kaç şeyi öğrenmeme sebeb oldunuz teşekkür ederiz.

  6. 22 Ekim 2015

    Cloudflare gerçekten süper bişey ya gerçekten sunucumu eskiden çok yoruyordu hatta %20 cpu yetmiyordu bile ama şuan cpu tüketimi %60 oranda düştü site saldırılara açık olmuyor ve dns sorunu hiçbir sekilde olmuyor sunucu kaynaklı sorunları bile onarıyor hatta dnsleri kendi elinle girip yönlendirebiliyorsun cloudflarede. Normalde hosting sahibi satıcıyla iletişime geçip whm den dns zoneden ayarlaması gerekenleri cloudflarede biz kendimiz bile hazırlayabiliyoruz

    • 17 Ocak 2016

      cloudflare bir halta yaramıyor vallahi. geçenlerde cloudflare kullandığım blog sayfama owasp ddos tool ile ddos saldırısı testi yapayım dedim site gitti. facebookta webkalkan diye bir güvenlik danışmanlık sayfası bulmuştum. ilgili kişi türk. ücretsiz danışmanlık veriyor. bence onunla iletişime geçin derim. bana baya yardımcı oldu. cloudflare falan hikaye. bu iş bant genişliği işi sonuçta, bedava demek gerçekçi değil. günümüzde bant genişliğine para vermeyen mi var gözünüzü seveyim. internet demek bantgenişliği demek zaten.

  7. 4 Mayıs 2016

    Cloudflare gerçekten çok güzel ya, daha gelişmiş bir şey hiç bir zaman çıkmayacak sanırım Bu arada makalenizde süper.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir