Bilgisayar Hızlandırma Teknikleri Nelerdir?
  1. Anasayfa
  2. Bilgisayar Sorunları

Bilgisayar Hızlandırma Teknikleri Nelerdir?

0

Günümüzde birçok marka, birçok bilgisayar üretmektedir. Hal böyle olunca her gün çok daha güçlü bilgisayarlar üretiliyor demektir. Bu nedenle çalışan uygulamaların da kalitesi aynı oranda artıyor. Bugün aldığınız hızlı bir bilgisayar 1 sene sonra yavaş bilgisayar kategorisine girmesi oldukça yakın bir ihtimaldir. Peki sizin de aldığınız bilgisayar yavaş mı çalışıyor? İlk kullandığınız günlerdeki hız performansı konusunda düşüş yaşadığını oldukça net mi hissediyorsunız? O zaman yapacağınız bir kaç işlem ile bilgisayarınızı hızlandırmayı başarabilirsiniz.

Sorunu Kökten Halledin!

Bilgisayarınızda yavaşlama mevcut ise ve artık kullanılmayacak derecede ağırlaştığını hissediyorsanız, bu bilgisayarı kurtarmak yerine format atarak bilgisayarınızı sıfırlayabilirsiniz. Lakin önemli verilerinizi format öncesinde yedeklemeyi unutmayın.

Başlangıç Uygulamalarını Gözden Geçirin

Eğer bilgisayarınız özellikle başlangıç esnasında oldukça yavaş ise, bunun nedeni başlangıç programları adı verilen birçok uygulamanın açılış süresidir. Bu uygulamalardan çok acil ve gerekli ibaresi taşımayan uygulamaları, başlangıçta durdurur vaziyete almak sizin işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Eğer Windows 8 kullanıyorsanız CTRL + ALT + DELETE tuş kombinasyonunu kullanıp Görev Yöneticisi dosyasını açın. Ardından Başlangıç  sekmesinden, gereksiz gördüğünüz programların başlatılmasını engelleyin. Bana kalırsa tümünü iptal edin. Gerekli programı gerektiği zaman tek tık ile açabilme şansına sahipsiniz.

Hızlandırmaya Bir Çözüm: SSD

Yeni nesil olarak adlandırılan, tarihin bir numaraları sevdalılarından olan HDD kardeşimizin abisi olan SDD verimli kullanabildiği zaman bir uçak uçuşu hissi vermektedir. Pahalı bir yöntem olduğundan pek tercih edilmeyen bu yöntem yine de işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Yukarıda verilen yöntemleri deneyerek bilgisayarıızı hızlandırabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir