4 Dolara Akıllı Cihaz Olur mu ? Bizce Olur
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

4 Dolara Akıllı Cihaz Olur mu ? Bizce Olur

0
 Ülkemizde çeşitli kampanyalar doğrultusunda 250-300 TL ye akıllı cihazlar bulmak mümkün. 4 dolar’a akıllı telefon üretilebilir mi? Bu sorunun cevabı için rotamızı uzaklara yönlendiriyoruz.
Önceden giriş seviyesi pazarlarda sadece belli standartlar doğrultusunda işletim sistemli cihazlar rekabet edebiliyordu. Geçen zaman içerisinde maliyetlerin ucuzlaması ile akıllı cihazlar 100 dolarında altına düştü. Bu maliyet daha fazla düşebilir mi sizce ? Bizce daha fazla düşmek için rotayı Hindistan’a çevirmek gerekiyor. Orada beklenen sorunun cevabı var.
Ringing Bells isminde bir üretici firma, bu hafta içerisinde 3.6 dolar fiyat etiketine sahip bir akıllı telefon piyasaya sürüyor. Şaka gibi gelsede gerçeğin ta kendisi bu! Tam olarak 3.6 dolar ! Fiyatı duyduğunuz gibi kafada sorular başlar. Maket mi ? Gerçekse nasıl bir özelliğe sahip olabilir ki? No Phone isminde bir firma bile telefon bağımlılığını azaltabilmek için akıllı cihaz maketlerini üretip 7 dolara satarken 4 dolar etmeyen bu alo demeye müsait gerçek akıllı telefonun özelliklerini inceleyelim.
img_freedom251Her ne kadar orijinal bir telefon alsak bile bunun esas kaynağı bambaşka bir durum! Hindistan, yerli elektronik cihazları için Make In India isminde bir girişim programı gerçekleştiriyor. Üretimi yerli olarak yapan şirketler, devletten büyük bir finans desteği alıyor. Ringing Bells ismindeki üretici firma Freedom 251 adında bir telefonu üretip devlet desteği alacak. Yani firma 3.6 dolara sattığı telefon için kalan 40-50 dolarlık açığı ise devletten karşılayacak.
Freedom 251 modelinin özellikleri ise şöyle;
4 inç ekran 540×960 pixel çözünürlüğe sahip IPS ekran. 1.3 GHZ saat hızında çalışan 4 çekirdekli işlemci ile çalışıyor. 1 GB RAM bellek ve 8 GB arttırılabilir kapasite hafızaya sahip. 3.2 mega piksel arka kamera , VGA ön kamera, 3G, çift SIM kart desteği, Android 5.1 işletim sistemi ve 1450 mAh gücünde bir batarya genel özellikleri arasında! Görüldüğü üzere şık bir tasarım ile bezenmiş bu akıllı cihaz fiyatına göre olağanüstü güzel.
Yerli üreticiye destek girişimi oldukça eski bir durum. Datawind 2012 senesinde Aakash adında bir tablet üretip 35 dolar karşılığında öğrencilere satmıştı. Kalan maliyeti ise devlet karşılamıştı. O dönemde global tablet fiyatları üstelik tavan yapmıştı. Aakash tabletler 1.4 milyon civarında bir ön sipariş almıştı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir