1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Facebook Rüzgâr Türbinleri ile Tesis Kuruyor


1

Merhabalar sevgili teknolojiyi yakinen takip eden değerli ziyaretçilerimiz. En yeni haberleri kaliteli, hızlı ve tüm detaylarıyla sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Haber kaynaklarına bugün düşen güncel bir teknoloji haberiyle daha karşınızdayız. İnternette en çok hangi sayfaları ziyaret ediyorsunuz diye bir soru sorsak hiç kuşkusuz sosyal medya platformlarını duyarız. Vakit geçirmek, eğlenmek, paylaşım yapmak ve aynı zamanda da arkadaş listemizde olsun olmasın çok sayıda insanla sohbet etmemizi sağlayan bu platformların her ülkede milyonları bulan kullanıcı sayısı bulunmaktadır. Şimdiki haberimiz de bu platformlardan bir tanesiyle ilgilidir. En yaygın sosyal medya sayfaları arasında ilk sıralarda yer alan Facebook’un kurucusundan bugün gelen resmi açıklama, şirketin elektrik kullanımıyla ilgilidir. Facebook, şirket binasında kullanılan elektrikten büyük tasarruf yapacak olduğu planlarını detaylı olarak açıklamıştır. Atılacak önemli adımlarla kullanılan elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarından olan rüzgârdan yararlanılacak.

Facebook Rüzgâr Türbinleri ile Tesis Kuruyor

Rüzgârın sağlayacağı elektrik üretiminin ardından şirketin uzun vadede tasarrufla birlikte kazanacağı miktarlara da yer verilmiştir. Rüzgârı elektrik enerjisine dönüştürmekte kullanılan türbinler, bilindiği üzere kinetik enerjinin mekanik enerjiye daha sonra da elektrik dönüştürülmesini sağlamaktadır. ​Açıklama resmi hesaptan geldi Platformun resmi sayfasından yapılan açıklamayla birlikte şirketin elektriğinin 2 yıllık bir zaman diliminde yarısını bulan kısmının rüzgâr türbinleri tarafından karşılanacağı belirtildi. Yüzde ellileri bulan bu dilimdeki planlanan enerji konusundaki tasarruf keşifleri Greenpeace ile birlikte hareket edilerek gerçekleştirilmektedir.

Şirket açısından bakıldığında sayısı beşi bulacak veri merkezi olacak olan bu rüzgâr türbinlerinin200 megavatlık güce sahip olacağı söylenmiştir. Aynı zamanda bu şekilde elde edilen elektriğin ihtiyaçları karşıladıktan sonra kalan kısmının ise eyalette bulunan şebekelere aktarılacağı bildirildi. Böylelikle boşa götürülmeden her kesime ulaştırılacaktır. Önce pilot bölge seçildi Enerji verimlilik bakımından dünya çapında zirveye oturacak olan tesisin ABD’nin Teksas eyaletinde başlanan inşaatlarının 2016’nın sonlarına doğru tamamlanacağı bilgisini veren Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg binada sağlanacak olan enerji tasarrufuyla ilgili 3 senelik dilimde 2 milyar dolarları bulan miktarları vermiştir. Büyük tasarrufun kaynağı olan rüzgârın kullanımı için 17 bin dönümü kaplayan bir rüzgâr çiftliğinin kurulması için Citi Energy, Starwood Energy ve Alterra Power birlikte hareket etmektedir.

Pilot bölge olarak seçilen bu eyaletten alınacak sonuçlarda başarı elde edilmesi halinde diğer tesislerde de faaliyete geçirileceği ifade edildi. Bunun yanında eyalette yeni yapılmakta olan inşaatlarda da enerji kullanımı için bu yola başvurulacak. Elektrik üretiminde türbinlere diğer şirketlerden de talep var. Rüzgârla elektrik üretimi sayesinde cevre kirliliğine yol açmadan tasarruflu bir şekilde tüketimin geniş bir alana yayılması için gerekli olan çalışmalara hız kesmeden devam edileceğinin sinyalleri verilmiştir. Yalnızca Facebook değil, Geçtiğimiz yıllarda Google, Apple gibi teknoloji alanında büyük başarılara imza atmış olan şirketlerden de enerji kaynaklarının yenilenebilir olacağıyla ilgili yapılmış açıklamalar bulunmaktadır. En yeni ve ilginç teknoloji haberlerini anında sitemiz aracılığıyla takip etmek için sayfamızı ziyaret etmeye devam edin.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Çok modern ve ergonomik bir yaklaşım, alkışlıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir