1. Anasayfa
  2. Teknoloji

En çok kullanılan Android anlık iletişim uygulamaları


0

Android uygulamaları neredeyse günlük hayatımızın birer olmazsa olmazlarından oldu. Bu özellikle anlık iletişim uygulamalarının geliştirilmesi sayesinde, insanların her an her yerde birbirleri ile kolay bir şekilde iletişim kurmasının sağlanması ve görüntü ile birlikte çeşitli dosya alışverişinin de yapılabiliyor olması, bu uygulamalara olan ilgiyi daha da arttırmış ve Google Play Store da en çok indirilen uygulamalar listesinde ilk sıraları iletişim uygulamaları almıştır. Hayatı kolaylaştıran bu uygulamalar hakkında yazdığımız bu derleme yazısı doğrultusunda, bu uygulamaların sahip olduğu kısmen aynı özellikler ve tercih edilme sebepleri üzerinde durarak, normalde eski dönemlerde yaygın olan telefon mesajlaşmasından en büyük farklarını değerlendireceğiz. Bunun için genel olarak akıllı telefonlar ve gelişiminin nasıl bir yol izlediği, aynı zamanda bu telefonların sistemlerine uygun uygulamaların geliştirilmesi aşamasında ortaya çıkmış olan iletişim uygulamaları, sosyalleşmeyi amaçlayan uygulamalar ve günlük hayatımızda bu uygulamaların sağlamış olduğu büyük kolaylıkları genel olarak değerlendiriyoruz.

En çok kullanılan Android anlık iletişim uygulamaları

En çok indirilen android uygulamalar listesinde ilk sıralarda her daim yer edinmiş olan başarılı bir iletişim uygulaması Whatsapp, Facebook tarafından satın alınması ile birlikte geliştirilmiş ve facebook, whatsapp uygulaması için büyük bir servet teklif etmiştir. Şu an da Google Play Android uygulamaları marketinde facebook firmasına ait Facebook Messenger ve Whatsapp uygulamaları bulunuyor. Her ikisi de oldukça başarılı ve en çok indirilenler listesinde. Peki ya Facebook Messenger ile WhatsApp arasındaki en büyük fark nedir? diye soracak olursanız, Messenger bilindiği üzere Facebook kullanıcılarının aralarında anlık olarak mesajlaşabilmeleri ve yazışmaları için geliştirilmiş. Öyle ki birisine mesaj gönderdiğinizde, o kişiden gelecek olan cevabı ya da mesajın karşı taraf tarafından görülüp, görülmediğini kontrol edebilir, karşı tarafın göndereceği mesajın telefonunuza doğrudan bir SMS gibi gelmesi sağlanır, bu sayede de doğrudan cevap yazabilirsiniz. Facebook odaklı ve kullanıcılarının arasında yazışmayı sağlayan bu uygulamaya karşın, WhatsApp ise telefon numaraları rehberde bulunan ve aynı zamanda da telefonunda uygulamayı yüklemiş olan kişilerin arasında internetin bulunduğu her ortamda ücretsiz bir şekilde yazışmasını sağlamak, ayrıca sesli arama özelliği de yeni eklenmiş olup, Facebook’un WhatsApp için ne kadar öz verili bir çalışma yürüttüğü ayrıca hızla güncelleyip, geliştirdiği görülmektedir.

Yeni güncellemelerini sık sık yayımlayan bu uygulamalar, her bir güncellemede gözle görülür performans ve ek özellikleri uygulamalara dâhil ettikleri görülmektedir. Bu güncellemeler amaç doğrultusunda da özellikle uygulamadaki belli başlı hataları ve eksikleri gidermek, ek olarak smiley eklenmesi ya da ekstra yeni özellikler sayesinde uygulamanın daha işe yarar hale getirilmesi gibi çeşitli amaçlar bulunuyor. Son zamanlarda kendisini güncelleyen Skype da en çok indirilen uygulamalardan birisi. Skype için en farklı özellik ise ne facebook ne de telefon numaranıza bağlı kalınmadan, sadece oluşturacağınız bir Skype nickname ile yine Skype nickname sahibi kullanıcıları ile doğrudan mesajlaşmanıza, sesli veya görüntülü konuşma yapabilmenize olanak sağlıyor. En çok indirilen android uygulamaları listesinde yer alan Viber da sunduğu özellikleri ile WhatsApp benzeri ve alternatifi uygulamalardan birisidir. Ayrıca Viber sahip olduğu doodle özelliği sayesinde, kişilerin arasında resim çizerek birbirlerine göndermesine olanak sağlıyor. Son zamanlarda popüler olan diğer sosyal uygulamalar ise Twitter, Snapchat, Instagram olmakta ancak bunlar doğrudan mesajlaşma üzerinde geliştirilmemiştir. Tüm bu uygulamaların kullanım amaçları ve alanları ise hem kişisel hem de iş amaçlı olmasından dolayı, yoğun ilgi görmüş ve her bir uygulamanın sunmuş olduğu ek özellikler ile daha fazla ilgi görmüştür.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir