2016 Yılının Seo Trendleri Ve Mobil Seo
  1. Anasayfa
  2. Seo

2016 Yılının Seo Trendleri Ve Mobil Seo

1

Dijital Pazarlama ve SEO alanında bu yıl değer kazanacak unsurları bir çok fikir ile karşılamak mümkün. Dijital dünya ile sosyal medya her geçen dakika değişen dinamikleriyle, pazarlama ve satış yöntemlerini de değiştirmeye devam ediyor. Dijital pazarlamanın günümüzde çok önemli stratejik bir öneme sahip olduğu unutulmamalıdır.

İÇERİKLERDEKİ ZENGİNLİK FIRSATA DÖNÜŞECEK
Sitenizin genel içeriğinin geri planda kalacağı, ziyaretçilerin tıklayarak ulaştığı sayfalarda buldukları içeriğin zengin olması ve  gelen ziyaretçinin aradığı konu ile ilgili bütün cevapları bulması sadece ziyaretçiyi değil aynı zamanda arama motorlarını da memnun eder. Onlara olumlu sinyaller gönderir.  Artık kısa vadeli , dikkat çekici içeriğin gücünü ortaya koyan makale, post ve görsel markaların SEO değerleri satış oranını arttıracaktır.

ORGANİK TIKLAMALAR DEĞERİ ARTTIRACAKTIR
Bir internet sitesinin tamamen ziyaretçinin kanaatinde tıklanması sıralamaları doğrudan etkileyecek bir faktör olacaktır. Mesela bu durum tıklama başı maaliyet oluşturan reklam kampanyalarının da SEO açısından destek sağlanacağı savunulmaktadır.

UZUN KELİME, ÖBEK TERCİHLERİ
Bu yıl içerisinde ziyaretçilerin daha uzun kelime öbeklerine de yeterli cevabı veren sitelerin ziyaretçiye verdiği önemi değerlendirecek. Bu nedenle soru tarzı uzun öbeklerden oluşan aramalar ziyaretçileri memnun edecek ve içerik sayfalarının değeri doğrudan artacaktır!

SİTE HIZINI 2 SANİYENİN ALTINDA TUTMALIYIZ!
İnternet kullanıcılarının çıkardıkları metriklerden, sitenin hızının ne kadar değerli olduğu göz önünde bulundurulacak ve sıralamayı doğrudan etkileyen bir faktör haline gelecektir. İncelemerde herhangi bir sitenin 2 saniyeden fazla sürede açılması %60 oranında ziyaretçilerin o siteyi terkettiği kanıtlanmıştır.

YENİ HÜKÜMDARLIĞIN ADI MOBİL SEO
Dijital pazarlama stratejileri içerisinde Mobil dostu sitelerin yanısıra Mobil SEO ‘da fazlasıyla önem kazanacak. Başta Facebook, Twitter, İnstagram olmak üzere birçok sitenin mobil erişim detayları , 2016 yılında artık mobil kullanımın zirve yapacağını gösteriyor.

Mobil uyumlu siteler google’nin yapmış olduğu açıklamaya göre arama kriterlerinde en üstlere çıkabilme yolunda daha hızlı olacaklardır.

Dijital reklamcılığın bu yüzden %10 oranında yükselmesi bekleniyor. Özetlemek gerekirse Mobil Reklamlar, Sosyal Medya harcamaları, Arama Motoru Harcamaları ve SEO’ya yapılan yatırımlar 2016 yılının en fazla konuşulan dijital pazarlama kurgularının temel ayağını oluşturacak demek mümkündür.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 2 Mart 2016

    mobil seo önemli bir konu olsa da hala google açısından mobil sitenin çok fazla bir üstünlüğü yok, detaylı bilgilendirme için teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir