Ekranınızdan fotoğraf çekmek veya video kaydetmek için pek çok sebebiniz olabilir. Bazen Windows bunun için tek başına yeterli olmazken, çeşitli üçüncü parti programlar yardımınıza koşuyor.
Teknik destek almak isteyen veya oyun-eğitim videolarını kaydedip çeşitli platformlara yüklemek isteyen kişiler için pek çok ekran görüntüsü alma programı var. Eğer mevcut işletim sisteminizi bu konuda yetersiz buluyorsanız, şu uygulamalara bakmanızda fayda var:
1. Camtasia
TechSmith yapımı Camtasia, oldukça güçlü bir ekran kaydetme aracı. PC’nizde olan biten her şeyi kayıt altına alabiliyorsunuz ve sunum hazırlayıp tüm dünyayla paylaşabiliyorsunuz.
Diğer kayıt uygulamaları gibi, Camtasia ile aynı zamanda oyunlarınızı da kaydedebiliyorsunuz. Fiyat olarak biraz pahalı olsa da, Camtasia aynı zamanda montaj konusunda da yardımınıza yetişiyor ve ek program kullanmadan video kurgu yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda Windows’un yanı sıra macOS işletim sistemi desteği de var.
2. Camstudio
Bir diğer yazılım da Camstudio. Camtasia’nın aksine kendisi açık kaynak kodlu, ücretsiz bir uygulama. Hem kurumsal, hem kişisel işler için kullanabileceğiniz Camstudio 2013’ten beri güncellenmiyor ve SWF formatı da yok ama ücretsiz bir programa göre gayet kullanışlı.
3. Screencast-O-Matic
Düşük bir yıllık ücretle satılan Screencast-O-Matic, ekranınızda olan biten her şeyi video ve ses olmak üzere kaydediyor. Ücretsiz sürümü de mevcut ve bununla da 15 dakikaya kadar kayıtlar mümkün. Ayrıca videoların MP4, AVI ve FLV çıktılarını veriyor, otomatik olarak YouTube’a upload yapabiliyor.
4. Icecream screen recorder
Hem ekran görüntüsü, hem video yakalamakta kullanışlı bir program olan Icecream, ücretsiz bir sürüme de sahip.
MP4 videolar alabileceğiniz ve bunları her yerde paylaşabileceğiniz programın ücretsiz sürümü 10 dakikalık kayıtlara, WEBM formatında izin veriyor. Buna rağmen ücretsiz kullanımda montaj imkanı sunmuyor.