Web site sahiplerinin mutlaka bilmesi gereken önemli konulardan bir tanesi Meta description olayıdır. Çünkü buraya yazacağınız bilgiler içeriğiniz hakkında açıklayıcı bilgiler içerir. Ve arama sonuçlarında URL’nizin hemen altında görüntülenir.
Bunu aşağıdaki görsele bakarak anlayabilirsiniz. Bahsetmek istediğimiz konu aynen kırmızı kare içerisine alınmış olan bölüm.
Meta Description Örneği
Google 2009 yılında bir açıklama yapmış ve meta description konusunun artık raking algoritması için önemli olmadığını belirtmiştir. Her ne kadar rank algoritmasına etki etmese de yine de burası kullanıcıların ilgisini çektiği için önemlidir. Yani siz URL’nizin altına ilgi çekebilecek ve kullanıcıyı buraya çekebilecek bir açıklama yaptığınız da sayfa tıklamanızın da daha yüksek olabileceğini anlarsınız. Bir URL ne kadar çok tıklanırsa sayfanın da yukarı çıkması o kadar hızlı olacaktır.
SEO Uyumlu Meta Description Nasıl Yazılır?
İçeriğinizde kullandığınız Anahtar kelimenin meta description içerisinde geçmesine özen göstermelisiniz. Çünkü arama yapan kullanıcılar description içerisinde kelimeyi siyah ve kalın bir şekilde görebilecektir.
Ancak burada önemli olan bir konu vardır ki spam olarak görünmekten kaçınmanız gerekiyor. Yani kullanıcının mutlaka dikkatini çekecek ve işine yarayacak bilgi olması gerekir. Burasını Google için değil de kullanıcı için olduğunu unutmamalısınız. Burada anahtar kelimeyi yoğun olarak geçirirseniz Google sizi spam olarak algılayacaktır.
Meta description yazarken uzunluğunun da belli bir sınırı vardır. Burada ortalama 135-160 karakter olması gerekiyor. Bunun eksiği ya da fazla olması iyi değildir.
Meta descriptionu hayal ederken sayfanızın da reklamı olarak düşünmelisiniz. Ne kadar ilgi çekici yazarsanız o kadar dikkat çekersiniz. Özellikle de özgün olmasına dikkat etmeniz gerekir. Eğer ki her sayfa için aynısını kullanırsanız bu kez Google kopya olarak algılayacaktır.