Bilgisayar dediğimiz zaman aslında işletim sistemi tarafından yönetilen donanımlar aklımıza gelir. Bildiğimiz gibi bilgisayarlar her ne olursa olsun zaman içerisinde yavaşlaması muhtemel olan kasalardır. Bilgisayarların ağırlaşması safhasında o kadar farklı unsurlar dikkat çeker ki insanların bu konuları dikkate almadan direk olarak çözüm odaklı hareket etmeleri aslında durumu çok daha zorlaştıran önemli unsurlar arasında yer alır. Bir bilgisayarın yavaşlama nedenleri aslında tüm dünya genelinde bellidir ve hemen hemen çözüm aşamaları da ortada. Yani bilgisayarın öncelikli olarak yavaşlama nedenlerini bilmek gerekiyor.
Bilgisayarda yavaşlamanın nedenleri dediğimiz zaman donanımsal, yazılımsal ve işlevsel olarak birçok farklı konuyu ele alabilme şansına sahibiz. Tabi ki bilmeyen bir insan bu konu ile alakalı olarak fikir yürütemez ancak yeni nesil bilgisayarlarda en az yaşanan bu sıkıntı eski nesil bilgisayarlarda çok daha sık yaşanmaya başlamıştır. Neticede teknolojinin gelişmesi ile birlikte yazılım sürümleri ve gereksinimleri de yükseliyor ve bu anlamda bilgisayara kaldırabileceğinden çok daha fazla yük atmış oluruz. Bu da yavaşlama sorununu beraberinde getiriyor.
Bilgisayarda yavaşlamanın nedenleri ile alakalı olarak tek bir başlık altında sırası ile sizleri bilgilendirmek ve çözüm aşamasında sizlere önemli fikirler sunma amacı içerisindeyiz. Bu bilgilerin tamamı dünya genelinden derlenen genel çözüm yolları olarak sizlere sunuluyor ve bu nedenleri çözdüğünüz halde ağırlık devam ediyorsa format atmak ya da bilgisayarı çöpe atmak en etkileyici seçeneklerden birisi olacaktır.
- Bilgisayarınızın RAM kapasitesi dolmuş olabilir.
- Bilgisayarınızın harddisk kapasitesi dolmuş olabilir.
- Bilgisayarınızda CPU tüketimi aşırı fazla olabilir.
- Bilgisayarınızın işlemcisi gereğinden fazla ısınıyor olabilir.
- Bilgisayarınızın işletim sistemi BİT değeri açısından uyumsuz olabilir.
- Bilgisayarınızı kasan birçok farklı yazılım olabilir.
- Başlangıç safhasında çalışan birçok ağır yazılım olabilir.
- İşletim sistemi dosyalarında hasar meydana gelmiş olabilir.
- RAM slotlarından birisi bozulmuş olabilir.
Kısacası bilgisayarın birçok farklı yavaşlama nedeni olabilir ve önemli olan bunu en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturmaktır. Kısa bir zaman dilimi içerisinde bu sorunların tamamı ile alakalı olarak sizleri bilgilendirecek yeni bir yazı ile karşınızda olacağız.