Arkadaşlarınızla grup konuşmaları, resim paylaşımları, profil resmi, emoji ifadeler paylaşımı gibi özellikleri sunan Whatsapp’ın kullanıcı sayısı her gün artmaktadır. Uygulama marketlerinden indirildikten sonra telefon numarasıyla giriş yapılan ve bu sayede listenizdeki tüm Whatsapp‘ı olan kişileri gösteren uygulama aynı zamanda internete bağlı olunduğu zamanlarda ücretsiz mesajlaşma imkânı sunmaktadır. Ancak kullanılmaya başladığı ilk günden itibaren kolaylığı, basitliği ve sağladığı birçok avantajlı mesajlaşma yöntemine sahip olması özellikleriyle sıkça kullanılan uygulamalardan olan Whatsapp’ın aynı kalmadığını görmekteyiz. İlk günlerde olmayan birçok özellikle tanışmakta ve kullanımıyla ilgili olumlu olumsuz yorumları yapmaktayız. Yine bizi şaşırtmaya devam edecek olan bazı güncellemelerin henüz tarihi belli olmamakla birlikte gelecek günlerde çıkması beklenmektedir. İşte bu yazımızda Whatsapp kullanıcılarını yakından ilgilendiren birkaç özellikten bahsedeceğiz.
Bir önceki yazımızda Facebook’la ilgili yeni bir gelişmenin uygulanacağının bahsini etmiştik. Facebook, Messenger, Whatsapp gibi mesajlaşma uygulamalarının aynı şirket tarafından yönetilmesinin sonucu olarak birbiriyle eşzamanlı olarak, birbirine benzeyen özellikleri görmeye başlıyoruz.
Facebook’ta bulunan Beğenme (Like) butonu ve mesajları okunmadı olarak işaretleme özellikleri Whatsapp’ta da kullanıma hazır hale getirilecektir. Whatsapp’ta tik işaretinin çift olması ve mavi renge bürünmesiyle mesajların okunduğunu anlamak çiftler arasında sorun olmakta ve dostlukların arasını açmaktaydı. Bunun kısa bir süre önce engellenmesine yönelik çözümler üretilmesi anlaşılan yeterli olmamış. Bunun yanında mesajları okunmadı olarak işaretleme özelliği ile bu soruna kökten bir çözüm hazırlığı içerisine girilmiş olmalı.
Mesajların okunmadı olarak işaretlenmesi ve beğenilmesini sağlayacak olan bu iki uygulamanın milyonlarca kullanıcıyla ne zaman buluşacağı ise büyük merak konusu olmuş durumda. Deneme sürümleriyle test aşamalarından geçmekte olan özelliklerin kısa sürede tüm kullanıcıların erişimine açılması beklenmektedir. Beğen butonunun mesajlarda mı, yoksa fotoğraflarda mı kullanılacağı ise tartışma konusu olmuş durumda. Herkesin farklı bir şekilde yorumladığı bu özelliklerin tüm dikkatleri Whatsapp’ın üzerine çekeceği aşikâr bir biçimde görülmektedir. Bu iki özelliğin duyurulması için henüz resmi bir tarih olmasa da tahminler yakın bir zaman diliminde yapılacağına yöneliktir.
Whatsapp’ta önceki güncellemelerden yaşanan sorunlarla ilgili ise halen bir değişiklik gözlenmemiştir. Arama butonunun profil görüntüleme kısmında olması ve böylelikle fotoğrafa bakılmak istenirken yanlış aramalara sebebiyet vermek gibi problemlerle çok sayıda şikâyet alan şirketin yeni çalışmalar yapması bekleniyordu. Bu güncellemelerin ardından kullanıcıların nasıl bir sürprizle karışılacağı, iletişimlerinde ne tür sorunlar yaşayacağı veya bunlara ne tür çözüm yolları arayacağını bekleyip göreceğiz.
Whatsapp aynı zamanda web sürümündeki bazı kısıtlamalarda da iyileştirmeye gitmektedir. Yalnızca akıllı mobil cihazlardan değil aynı zamanda bilgisayarlardan da kullanılmaya başlanan Whatsapp’ın yeni mesajlaşma sürümünde sohbetlerin silinmesi, arşivlenmesi, profil değiştirilmesi ve durum güncellemesi gibi düzenlemeleri yapmak mümkün hale getirilmiştir. Böylelikle daha geniş bir kesime ulaşarak kullanıcı kitlesini genişletmeyi hedefleyen şirketin amacına ulaşmak adına emin adımlarla ilerlediğini görmekteyiz.