CSS3 Nedir? Özellikleri Nelerdir?
  1. Anasayfa
  2. Html & Css Dersleri

CSS3 Nedir? Özellikleri Nelerdir?

1

css3

CSS3, güncel web yazılım dilleri içerisinde yer alır ve günümüzün en gelişmiş altyapıda ki sistemlerinden birisi olarak da dikkat çeker. Son derece dinamik bir kodlama biçimidir. Cascading Style Sheet (CSS) kodlama biçimi çıktığı günden bugüne her geçen gün çok daha ciddi gelişmeler yaşamış ve çok daha kaliteli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Web teknolojilerinin bu denli kaliteli bir hale gelmesi ile birlikte tabi ki mobil uygulamalarda da uyumlu bir şekilde çalışacak web siteleri hazırlamak son derece önemli bir detay olarak da dikkat çekecektir.

Bundan 10 yıl öncesinde animasyon ve dinamik web siteleri yapabilmek için birkaç farklı yazılım dilini ayrı ayrı kullanmamız gerekiyordu. CSS3, en yeni özelliklerinden birisi olan animasyon mantığı ile geldi ve artık bir web sitesini hazırlarken ihtiyaç duyduğumuz birçok farklı özelliği bu yazılım modeli içerisinde rahatlıkla bulabilme şansına da sahip olabileceğiz. Peki kavramlar üzerinde biraz durmamız gerekirse bu yazılım dili ile alakalı en doğru bilgileri nasıl veririz.

CSS3 Nedir?

Cascading Style Sheet (CSS) yazılım dilinin güncelleme sıralamasında ki en son ve en kullanışlı kodlama modelidir. Bildiğimiz üzere artık web sitelerini oluştururken tablolardan ziyade DİV mantığı ile çalışmalar yapmaktayız ve bu çalışmalar, düzenli ve etkin web siteleri oluşturmak için olmazsa olmazlardan birisi olarak da dikkat çekiyor olacak. CSS3, önceki sürümlerine nazaran ciddi anlamda gelişmiş ve akıllı diyebileceğimiz bir kod biçimi olduğu için çok önemli bir noktaya geldi.

CSS3, SEO açısından da web sitelerinin mutlak surette kullanması gereken bir kodlama biçimi olarak dikkat çekiyor. Bu kodlama biçimi içerisinde normalde kullandığımız kod kalıplarını elle yapmaktan ziyade otomatik olarak kullanabilmekteyiz.

CSS3 Özellikleri Nelerdir?

CSS3 özellikleri dediğimiz zaman bunun içerisinde birçok farklı ana etkeni inceleyebilme şansına sahip olabilmekteyiz. Öncelikli olarak el ile hazırlamak zorunda olduğumuz taslaklar, bu yazılım dili sayesinde zaten hazır bir şekilde geliyor. CSS3, içerisinde “header” ve “footer” gibi tagları otomatik olarak yorumlayan ve konumlandıran bir sistem olduğundan dolayı özellikle ciddi bir kolaylık sağlıyor.

CSS3 sayesinde artık animasyonlu alanları birkaç farklı kod kullanarak Javascript yazılım dilinden bağımsız bir şekilde hazırlayabiliyor, menü renklendirmelerinde Photoshop efektlerini kodlar yardımı ile vererek çok daha gelişmiş bir görüntü elde edebiliyoruz. Mobil uyumlu bir kodlama biçimi olduğundan dolayı HTML5 ya da xHTML kodlamaları ile kullanıldığında çok daha hızlı bir sistem haline geliyor.

Kod satırı anlamında çok ekonomik bir yazılım dilidir ve bu sayede SEO açısından da son derece verimli web siteleri çırakabilme şansına sahip oluyorsunuz. CSS3, altyapısı itibari ile Boostrap ile benzerlik gösterir ancak unutmamak gerekir ki Boostrap bir CSS kütüphanesidir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
CSS Sprite

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. bir siteye görsel tasarım yapmanın en etkili ve kolay yolu hiç şüphesiz css kullanmaktır. yapısı çok mantıklı oldugu için öğrenmesi basit gelen bir dildir, bunun yanında çok fazla esneklik kazandırıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir