Veritabanı Nedir?
  1. Anasayfa
  2. Php Dersleri

Veritabanı Nedir?

2

Günümüz yazılımlarında veritabanı kavramı olmazsa olmaz bir kavram. Bildiğimiz gibi kısa zaman içerisinde bilişim teknolojileri o kadar önemli bir hale geldi ki yazılımsal anlamda da inanılmaz gelişmelerin ortaya çıktığını biliyoruz. Bir web sitesini yazılım altyapısı ile oluşturma yoluna gittiğinizde dikkat etmeniz gereken birçok farklı unsur bulunur ve bu unsurlar zaman içerisinde farklı bir yapıyı ortaya koyarlar. Bu yapılar, aritmetik ve işlevsel anlamda son derece profesyonel yapılardır ve güvenlik önlemlerinin alınması durumunda da çok önemli bir yere sahip olur. Veritabanı, günümüz web sitelerinin olmazsa olmazlarından birisidir.

Düşünün ki bir web siteniz var ve bu web sitenizin tüm verilerini bir kenarda saklamak istiyorsunuz. PHP altyapılı sistemlerde özellikle veritabanının yeri o kadar önemlidir ki ilerleyen süreçte sitenize zarar gelmesi gibi durumlarda kısa süre içerisinde çözüm üretebilmek adına da önemlidir. Aslında veritabanı, tablo mantığı ile çalışan ve istediğimiz bilgileri içerisinde saklayan gelişmiş bir veri altyapısı olarak da nitelendirilebilir.

Veritabanı
Veritabanı

Veritabanı Nedir?

Web sitesi ya da program içerisinde istenilen tüm verileri kendi içerisinde saklayan, tablo mantığı ile çalışabilen, değişkenler ile komutlara uyum sağlayan ve otomatik olarak sonuç döndürebilen gelişmiş bir programdır. Bir web sitesinin içeriklerini, resimlerini, üyelerini ve bu üyelerin bilgilerini ya da bu gibi aklınıza gelebilecek tüm diğer detayları belli bir mantık çerçevesinde saklayabilen ve web sitesi içerisinde ki harekete göre sonuç döndürebilen bir sistemdir.

Sonuç döndürmekten kasıt aslında istenilen verileri ekrana sonuç olarak döndürür. PHP döngüleri, bir web sitesinin olumlu ya da olumsuz durumlarda ne gibi cevaplar vereceğini en iyi şekilde ayarlar. Bunu ayarlayan döngüler sonucunda veritabanından bir veri çağırılır ve her zaman bu veri listelenir. Veritabanı yedeği alınabilen bir sistemdir. Bu neden dolayısı ile web sitelerinizin tüm sistemini sunucunuzda yer alan Phpmyadmin alanından rahatlıkla yapabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Dinamik bir web sitesi yada iş uygulaması geliştiriyorsanız projenin start noktasıdır veritabanları. İlk önce veritabanını modellersiniz ki bu kısım aslında projenin belkide %50 lik kısmına tekabül eder, sonrasında projenizi kodlamaya başlarsınız.

    En yaygın kullanılan veritabanları, Oracle , MsSQL, MySQL olarak söylenebilir .
    Performans : Oracle
    Maliyet : MySQL
    Yayınlık : MsSQL

    Bu sıralamada biraz garipli var dimi :) Ama gerçek böyle.

  2. 4 Ekim 2015

    Yıllardır bu işin içindeyim bir kez bile bakmadım ve sitede denk geldim Veritabanı kavramına aslında her şeyin başlangıcı denilebilir çünkü tüm bilgiler ve içerikler içinde saklanıyor ve İnternet teknolojisinde Veritabanı ayrı bir kola ayrılıyor ki dersleri bile veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir