Sosyal Medya Messenger’ı Etkiledi
  1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya

Sosyal Medya Messenger’ı Etkiledi

3

sosyal-medyaSosyal medya’nın bu kadar popüler olmadığı dönemlerde, birçok kişinin de bildiği üzere mesenger kullanımı üst seviyedeydi. Hatta bir aralar mesenger paralı olacak, haberleri bile medya’da yayınlanmıştı. Msn kullanan sayısındaki yüklü artış ve bu platformunda artık bir alışkanlık haline gelmesi, sektörde yahoo ile beraber tek el olan microsoftun bir takım avantajlar elde etmesine neden oldu. Özellikle msn reklamlarından büyük gelirler elde etmeye başlayan Microsoft, o günün şartlarının en popüler uygulamalarına sahipti.

Sosyal medya birimlerinin gün yüzüne çıkması ile birlikte yavaş yavaş mesenger’a olan ihtiyaç düşmeye başladı. Facebook’un gelişmesi ile birlikte, Facebook’a olan talebin yükselmesi ve Facebook kullanımının insanlar tarafından sıklıkla tercih edilmesi sonucunda sosyal medya kullanımında büyük bir devrim atılmış oldu.

Facebook kullanımı büyük sükse yaparken, msn kullanımı ise günden güne düşmeye devam etmiştir. Facebook’un piyasada tutulması ile birlikte buna benzer sosyal medya birimleri piyasaya çıkmıştır. Google’da bundan ilham alarak yeni internet platformunun sosyal medya birimlerinin vazgeçilmez elemanları olacağını düşünerek, kendi sosyal medya birimi olan Google Plus’ı piyasaya sürdü.

Bu birimlerin bu kadar tercih edilmesi, çok kullanılması mesenger’a büyük etki etti ve kullanım oranları çok aşağılara indi. Microsoft en son skype’ı satın alarak skype ile mesenger’ı birleştirme kararı aldı.

sosyal-medya-siteleri-ve-yazisi

Microsoft’un bir diğer hizmeti de Hotmail mail hizmetiydi, Hotmail bir zamanlar çok popüler ve sık kullanılan mail hizmeti olsa da, Google’ın gmail üzerinden yaptığı atılımlar, verdiği avantajlar nedeni ile mail kullanımları gmail, yahoo mail ve yandex mail’e kaydı.

Bir zamanların en popüler uygulaması olan mesenger, yeni sosyal medya çağı ile birlikte eski günlerini mumla arar duruma geldi. Skype, msn birleşmesi ise yine istenilen çözümü getirmemekle birlikte, sosyal medya’ya olan talebin azalmasını sağlayamadı.

Özellikle günümüzde bir çok sosyal medya platformunun kurulduğunu ve çok sık tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bunlara örnek olarak en çok kullanılan birimler şu anda; twitter, Facebook, Google plus, pinterest, scoop.it, delicious gibi birimlerdir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Msn’li günler uzak değil ama gelişim çok hızlı. Diğer taraftan çok popüler olmasa bile Skype yurt dışı görüntülü konuşmalar için en uygun uygulama gibi duruyor.

  2. Hız ve rekabetin yoğun olduğu günümüzde anlık haberleşme ve bilgi edinme , belki de hayattaki en mühim nokta . Bu sebeple facebook ya da twitter olsun sosyal medyaların bu kadar popülerleşmesi , bunlara ayak uyduramayan msn ‘in ortadan kalkması doğal bir sonuç .

  3. 1 Aralık 2014

    Önceleri messenger ile yatıp kalktığımız zamanları hatırlıyorum. eskiyen her şey gibi nostalji oldu zaten bu derece dinamik olan internet dünyasında kendini güncelleyemezsen tarihe gömülmen kaçınılmazdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir