Google Play Sorunu Nasıl Çözülür?
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Google Play Sorunu Nasıl Çözülür?

0

Google Play, android işletim sistemine has bir markettir. Birçok telefonun da android işletim sistemine sahip olduğunu düşündüğümüz zaman en çok sorunu çıkaran işletim sisteminin de yine android olduğunu belirtebiliriz. Ancak bunun kesinlikle kalite veya başka bir yönünden olumsuz değerlendirmek yanlış olur çünkü android cihazların ne kadar kaliteli cihazlar olduğunu bilmeyen yoktur. Fakat kullanıcı sayısının fazla olmasından dolayı en çok sorunda bu cihazlardan gelir. Kullanıcıların en çok yaşadığı sorunlardan birisi ise Google Play Store adı altındaki sorunlardır. Zaman zaman uygulamaya giriş aşamasında sıkıntı yaşarken bazı durumlarda ise uygulama içerisinde bazı hatalar ile karşılaşılıyor. Peki, Google play sorunu nasıl çözülür? sorusunu aklınızda döndürüp duruyor ve yanıtı henüz bulamadıysanız bu yazının devamında işinize yarayacak bilgiler olabilir.

Google Play Hataları ve Çözümleri

HATA KODU – DF-BPA-09; Marketten bir şey indirme esnasında bu sorunla muhakkak karşılaşmış olabilirsiniz. Bu sorunu çözmek için ise ilk yapılması gereken şey yeniden indirmeyi denemektir. Eğer bu şekilde çözüme ulaşılamıyorsa aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Cihazın ayarlar menüsü üzerinden uygulama yöneticisi sekmesine giriş yapın. Ekranı sola doğru kaydırıp ardından ‘’tümü’’ seçeneğine dokunun. Karşılaşmış olduğunuz ekrandan Google hizmetleri yazan yere tıklayın. Uygulama verilerini silmek, sıfırlamak adına Verileri sil yazan sekmeye dokunun. Bu sayede eski Google kimliğinizi silip yeni bir Google kimliğini cihazını atayacaksınız.

HATA KODU- 495; Şeklinde bir sorun ile karşılaştığınızda ise bunun anlamı Google Play’den bir şey indiremiyor ya da güncelleyemiyor demeksinizdir. Bu sorunun çözümü ise şu şekildedir; Ayarlar sekmesine girişin ardından uygulamalar bölümünü açıp tümü ve Google Play Store verilerini temizleyin. Google hizmetlerine çerçevesine erişin ve verileri silmeyi emredin. Ayarlar bölümünden hesaplar sekmesine giderek cihazda o an için kayıtlı bulunan Google hesabınıza kaldırın. Sonrasında mobil cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin ve yeni bir Google hesabı ekleyin. Bu adımları takip etmenizin ardından sorununuz çözülecektir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir