1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Google artık pes etti


0

Yıllar boyu Facebook kullanıcılarına karşın, Google Plus sosyal paylaşım sistemi ile rakip olan Google için artık yolun sonunun yaklaştığı görülüyor. Öyle ki Bradley Horowitz resmi Google Blog üzerinden yapmış olduğu açıklamada, Google servislerinin tek bir giriş ile kullanıcıların kolay bir şekilde erişebilmesinin büyük bir beğeni topladığını ancak bu servisler için (özellikle Youtube, Blogger) gibi zorla Google plus hesabının gerektiği gibi dayatmaların pek çok kullanıcı tarafından hoş karşılanmadığı da ortaya çıkmıştır. Yaklaşık son 2 yıldır bu şekilde Facebook’a büyük bir rakip olmayı amaçlamış ve hatta bunun için Youtube kanal sahiplerine zorla Google hesabı almaları yönünde teşvikte bulunmuştu. Bu da kimi zaman kullanıcıların gerçek isim ve soy isimleri ile Youtube kanallarını kullanmalarını gerektirmekteydi. Bu pek çok kullanıcının istemediği, özellikle gizlilik açısından da bazı tartışmaları beraberinde getiren bir karar olmuştu. İsim ve soy isim yerine daha önce sadece bir nickname ile kolay bir şekilde kullanılabilen Youtube, Google+ kullanıcı ve ziyaret edilme sayısını arttırmak amacı ile böyle bir yola başvurmuş ancak kullanıcıların tepkisi üzerine bundan vazgeçeceğini belirtmiştir.

Google artık pes etti

Google Plus sosyal paylaşım sitesinin asıl amacı ise bir diğer dev rakip olan Facebook’u geçebilmekti. Bu yönde çeşitli atılımlar gerçekleştiren firma, sunmuş olduğu diğer servisleri için google+ hesabı almayı zorunlu tuttu. Bu da Google hizmet servislerinden yararlanmak isteyenlerin google plus hesabı almasına ancak, alınan bu hesapların neredeyse %70’i kadarı aktif olmayan kullanıcılar tarafından açılmaktaydı. Bu da doğrudan sadece zorunluluktan dolayı kullanıcıların bu hesapları açtığını ifade eder nitelikte olmaktaydı. İnsanların merak ettiği bir diğer önemli sorulardan birisi de, şimdi nasıl bir atılacağı yönünde. Burada google servislerinin işleyişi geçmiş tarihe bakıldığında, bir tahminde bulunmak zor olmayacaktır. Özellikle hedeflenen başarı ve beğeni kitlesini elde edemeyen servislerini durdurma kararı alması, Google hizmet yöneticilerinin bilindik yönlerinden birisidir. Bu da kısa zamanda yapılacak olan bu değişikliğin sonucunda, Google plus’ın artık yalnız ve tek başına geliştirilmeye çalışılacağı, yine de ilgi görmediğinde ise kapatılacağı tahmin ediliyor.

Bu hizmet kapsamında en çok ta Youtube kanallarının kullanıcıları hedef alınmış, yükledikleri veya paylaştıkları bir video, Youtube üzerindeki etkinlikleri ve hatta yorumları neredeyse otomatik olarak Google Plus üzerinde paylaşıma ve görüntülenmeye açılmıştı. Özellikle gizliliğe önem veren ve de gerçek adını kullanmak yerine nickname kullanmak isteyen Youtube kullanıcılarının, profil oluşturmak için google plus hesabının alınmasının gerekliliği büyük bir memnuniyetsizlik ile karşılanmıştı. Son yıllarda oldukça popüler olan pek çok sosyal medya web siteleri ve bu web sitelerinin yine android uygulamaları sayesinde de kullanışlığının yanı sıra popülaritesini de önemli bir ölçüde arttırdığı bir gerçektir. Ancak bu alanda Google ne kadar uğraş gösterdiyse de, hedeflenen ilgiyi görmemiştir. Özellikle Facebook duvarı sistemine benzeyen bir yapısı ile diğer Google hizmetlerine bağlı olan servislerde kişinin yapmış olduğu çeşitli alakalı etkinliklerin, söz konusu kişinin otomatik olarak Google Plus profil duvarı üzerinde paylaşılması da kimi kullanıcıları memnun ederken, kimileri için ise istenmeyen bir şey olmuştur. Ne gibi yenilikler ile kullanıcıların elde edilmeye çalışılacağını zaman gösterecek, ancak tüm bu yaşanan gelişmeler ışığında, sosyal medya alanında Google’ın bir hayli zorlandığı söylenebilir. Öte yandan Google Plus fotoğraf paylaşımı ve yükleme konusunda da çeşitli yenilikler yapabileceği ve kullanıcıların birbirleri arasında olan etkileşim sisteminin değiştirileceği yönünde çeşitli tahminler bulunuyor. Bu da zamanın göstereceği en önemli detaylar olacaktır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir