DDR Nedir?
  1. Anasayfa
  2. Bilgisayar Donanım

DDR Nedir?

1

Bilgisayar donanımları ile alakalı olarak bilgi sahibi olmayan ancak fikir edinmek isteyen birçok insan var. Anakart, bildiğimiz gibi bir bilgisayarın tüm donanımlarının işlevsel olarak çalışmasına imkan sunan sistemlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Zaman içerisinde yazılımsal farklılıkların yaşanması, yeni sürüm donanımların çıkması ile birlikte eski mantıkta ki donanım modelleri çok da fazla kullanılmamaya başlandı. Bu tip donanım geliştirmelerinden sonra birkaç zaman içerisinde DDR mantığı ortaya çıktı ve bu konu ile alakalı olarak bilgisayardan anlamak isteyen ve yorum yapabilme çabası içerisinde olan birçok insan.

Her marka kendi çapında gelişmiş donanımlar üretir ancak bu donanımların anakart sistemleri ile uyumlu olması da bir o kadar önemlidir. Tabi ki bu donanımların uyumlu bir şekilde geliştirilebilmesi için bir mantık olmalıdır ve bu mantık DDR sistemi ile ortaya çıkarılmıştır. Bu terim, anakartların donanımlar ile uyumluluklarını bir nevi ortaya koyan terimlerden birisidir. Donanımlar ile anakartların DDR numaraları uyuyorsa port anlamında herhangi bir uyumsuzluk kati surette yaşanmaz.

DDR
DDR

Günümüzde aktif olarak kullanılan DDR3 modeli bulunur. Yeni nesil bilgisayarlar yavaş yavaş DDR5 mantığına adapte olmaya çalışmaktalar ancak hala stabil olarak çalışmadığından dolayı en güvenilir moden olan DDR3 sürümü tercih edilir. DDR3 bir sistemde DD5 RAM kullanamazsınız. İşte bu tip donanım uyuşmazlıklarının da önüne geçilebilmesi açısından önemli bir sistemdir. Bu sistem aslında bir nevi protokol olarak da nitelendirilebilir. ANakart üzerinde ki slotlar DDR mantığının gerektiğince yapılır ve donanım girişleri de buna göre hazırlanır.

DDR mantığı ile birlikte zaman içerisinde donanım uyuşmazlıkları ortadan kalktı. ANcak ekran kartı için DDR mantığı çok da fazla bir şey ifade etmez. Örnek olarak DDR3 bir sisteme DDR5 ekran kartı takılabilir ancak her ne olursa olsun anakartın desteklemesi son derece önemlidir. Anakart bunu desteklemiyor ise çok büyük sıkıntılar meydana gelebilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Bence teknoloji geçikti bile 2 yılı geçti DDR3 piyasada olalı. İşlemci teknolojisi bukadar hızlı ilerlerken bence RAM teknolojiside daha hızlanmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir