Bilgisayarda Yavaşlamanın Nedenleri
  1. Anasayfa
  2. Bilgisayar Sorunları

Bilgisayarda Yavaşlamanın Nedenleri

7

Bilgisayar dediğimiz zaman aslında işletim sistemi tarafından yönetilen donanımlar aklımıza gelir. Bildiğimiz gibi bilgisayarlar her ne olursa olsun zaman içerisinde yavaşlaması muhtemel olan kasalardır. Bilgisayarların ağırlaşması safhasında o kadar farklı unsurlar dikkat çeker ki insanların bu konuları dikkate almadan direk olarak çözüm odaklı hareket etmeleri aslında durumu çok daha zorlaştıran önemli unsurlar arasında yer alır. Bir bilgisayarın yavaşlama nedenleri aslında tüm dünya genelinde bellidir ve hemen hemen çözüm aşamaları da ortada. Yani bilgisayarın öncelikli olarak yavaşlama nedenlerini bilmek gerekiyor.

Bilgisayarda yavaşlamanın nedenleri dediğimiz zaman donanımsal, yazılımsal ve işlevsel olarak birçok farklı konuyu ele alabilme şansına sahibiz. Tabi ki bilmeyen bir insan bu konu ile alakalı olarak fikir yürütemez ancak yeni nesil bilgisayarlarda en az yaşanan bu sıkıntı eski nesil bilgisayarlarda çok daha sık yaşanmaya başlamıştır. Neticede teknolojinin gelişmesi ile birlikte yazılım sürümleri ve gereksinimleri de yükseliyor ve bu anlamda bilgisayara kaldırabileceğinden çok daha fazla yük atmış oluruz. Bu da yavaşlama sorununu beraberinde getiriyor.

Bilgisayarda Yavaşlamanın Nedenleri
Bilgisayarda Yavaşlamanın Nedenleri

Bilgisayarda yavaşlamanın nedenleri ile alakalı olarak tek bir başlık altında sırası ile sizleri bilgilendirmek ve çözüm aşamasında sizlere önemli fikirler sunma amacı içerisindeyiz. Bu bilgilerin tamamı dünya genelinden derlenen genel çözüm yolları olarak sizlere sunuluyor ve bu nedenleri çözdüğünüz halde ağırlık devam ediyorsa format atmak ya da bilgisayarı çöpe atmak en etkileyici seçeneklerden birisi olacaktır.

  1. Bilgisayarınızın RAM kapasitesi dolmuş olabilir.
  2. Bilgisayarınızın harddisk kapasitesi dolmuş olabilir.
  3. Bilgisayarınızda CPU tüketimi aşırı fazla olabilir.
  4. Bilgisayarınızın işlemcisi gereğinden fazla ısınıyor olabilir.
  5. Bilgisayarınızın  işletim sistemi BİT değeri açısından uyumsuz olabilir.
  6. Bilgisayarınızı kasan birçok farklı yazılım olabilir.
  7. Başlangıç safhasında çalışan birçok ağır yazılım olabilir.
  8. İşletim sistemi dosyalarında hasar meydana gelmiş olabilir.
  9. RAM slotlarından birisi bozulmuş olabilir.

Kısacası bilgisayarın birçok farklı yavaşlama nedeni olabilir ve önemli olan bunu en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturmaktır. Kısa bir zaman dilimi içerisinde bu sorunların tamamı ile alakalı olarak sizleri bilgilendirecek yeni bir yazı ile karşınızda olacağız.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (7)

  1. 25 Aralık 2014

    Genelde hor kullanım ve bilinçsiz veri alışverişleri bunlara sebebiyet vermekte, önemli olan her zaman için kullanıcının bilinçli olmasıdır.

  2. Tecrübelerime dayanarak şunları ekleyebilirim,
    1. eski nesil pclerde kurulu antivirüs benzeri yazılımlar sistemi çok yavaşlatıyorlar. Özellikle harddiski ssd olmayan cihazlar ne yaparsanız yapın belli bir performansın üzerine çıkamıyor.
    2. zamanla işletim sisteminde pek çok gereksiz dosyalar birikiyor. Her ne kadar çeşitli temizleme yazılımları ile taratıp sildirseniz de bir süre sonra inanılmaz ağırlıklara sebep olabiliyor bu durum. Tek çaresi bence format atmak.
    Sorunsuz günler dilerim herkese.

  3. Son zamanlarda bilgisayarın ciddi anlamda yavaşladı.
    Kullanım alanım fazla hız gerektirmese de, sinir bozucu bir duruma geldi.
    Umarım kısa süre içerisinde sorunların çözümleri ile ilgili bir yazı da yayınlarsınız.

  4. Benim bilgisayarımda da aşırı yavaşlama varmış sebebi fanının kirlenmesindenmiş temizlendim oldukça hızlandı.

  5. 2 Ekim 2015

    Görev yöneticisinden başlangıç’da çalışan programların hepsini kapattım gözle görülür açılış hızlanması yaşadım. ve ram yükseltmeyi düşünüyorum 4GB yetersiz gelmeye başladı +8GB taktırıp 12GB yapıcam pc yi eminim çok daha hızlı olup bir 6-7 yıl idare eder beni.

  6. 28 Ocak 2016

    Aldığım yer bana kaspersky lisansı alın dedi . Lisansı aldım bilgisayarıma yükledim hay almaz vermez olaydım verdiğim parayada onların verdiği antivirüsede lanet olsun ya yemin ederimki chromeyi bile açamıyordum ya sildim bilgisayar üzerinden kocaman yük kalktı ama şimdi her önüne gelen antivirüsü almamak gerek boşuna param gitti ama ben evdeki masaüstüne yükleyecegim bakalım o kaldıracakmı

  7. Bilincsiz tıklama ve güvenilir olmayan bağlantılar chrome gibi tarayıcılara çok rahat virüs bulaştırıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir